Domov Novice iz tekmovanj Paragliding Warm(c)up

StopnickeFAI 2  - Lijak, Slovenia - Eržen Tomaž skupno prvi.

Zadnja letošnja zmiska liga, ki je štela tudi za FAI točke, je ob dobrem vremenu in dveh od treh predvidenih tekem prikazala dobro formo Mac pilotov. Sicer petkova močna burja ni vlivala veliko upanja, zato pa je bilo sobotno in nedeljsko vreme toliko boljše.

Disciplina dolga 54 km, z bazo preko 2.000 m in močnimi dviganji preko 8 m/s, je bila izredno lahka prvih 20 km. Izredno težak del med 20 in 30 km, zaradi velikega prekrivanja, je bila večina pilotov primorana pristati, ostali pa, ki so uspeli ostati v zraku so bili izredno hitri. Najhitrejši je bil Eržen Tomaž (Mac Para Magus 5) z več kot 10 min prednosti pred drugim Primožem Podobnikom.

Nedeljska napoved je bila sicer dokaj slaba, z napovedanim dežjem za popoldan, ravno zato se je tekmovalna komisija odločila štart izvesti že ob 12 uri in disciplino dolgo le 38 km. Skupina 10 pilotov, je vseskozi diktirala tempo vse do zadnjih 4 km pred ciljem, kjer je močan zahodni veter in rotorji zaustavilo skupino. Pet pilotov je nato potisnilo naprej, žal sta bila dva primorana pristajati na drevesih. Najhitrejši je bil Matej Ceglar, samo 10 s za njim pa Igor Eržen (Mac Para Magus 5). Tomaž Eržen (Mac Para Magus 5) je dan končal na 5. mestu in tako pobral skupno zmago. Igor Eržen je bil na koncu 11, zaradi ne nejbolje odletenega prvega dne.

Čestitke Tomažu !

Tomaz

PhoPhotos by: Igor Eržen

http://www.slo-paragliding.com/no/

 

 
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 433914
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?