Domov Novice iz tekmovanj Kobarid Outdoor show 2009 in Liga Adrenalin

Hafner Borut, photo Igor ErženOb izjemno lepem vremenu, kot se je to kasneje izkazalo, se je žal ne prav številna druščina, 36 pilotov, zbrala v Kobaridu na ligi Adrenalin. Društvo Adrenalin Paraglidingle Team pa je tudi letos sledil svoji tradiciji in nam ustvaril zares odličen podaljšan vikend, ki se je začel že v sredo.

 

 

 

 

Kot vsako liga tekmo, smo tudi tokrat pozorno spremljali napoved, ki nam sicer ni vlivala kakšnega hudega upanja, za dobro letenje. V tem prav gotovo ni izstopala sredina tekma, s štartom na Livku. Dež ter močan zahodni dolinski veter, je prizemljil kar nekaj pilotov in prav blizu je bilo, da tekma ni bila ustavljena. Kljub vsemu, je bila tekma uspešno zaključena, najhitrejši pa Urban (MasterCard, Aforma), sekundo pred Aljažem (MasterCard).
Druga dan, se v odličnih razmerah iz Kobariškega stola le odpravimo na 78km dolgo disciplino v Bohince, ki so bili zares odlični, disciplina pa idealno dolga, kar omogoča, tudi tistim, zadaj da pridejo do cilja in zaključijo zares idealen dan. Zmagovalec tudi tokrat Urban (Mastercard, Aforma), a tokrat s kar tremi sekundami naskoka pred Aljažem (MasterCard). Tretji v cilju Primož Suša (RcgAssist, Mac Para), skupno pa kar 19 pilotov v cilju.
Petek, sicer napovedan močan zahodnik, ki na Voglu piha tudi do 17m/s, se v Kobaridu ne prikaže, zato pa razvoj močno ovira kakšno bolj zanimivo disciplino. Še nekaj minut pred štartom, nekaj negotovosti, a klub vsemu se gre v zrak in lokalno idealno dolga disciplina, saj se kasneje popoldan nak Kobaridom razvije Cb, ki močno zalije ulice Kobarida. Zmagovalec dneva je Hafner Borut (KJP Krokar, Mac Para), ki z idealno linijo prileti v cilj z največjo razliko do sedaj, kar sedem sekund pred Aljažem (Mastercard). Odlično, s tretjim časom,  odpelje tudi Tomaž Toplak, ki dominira z serijskem razredu.
V soboto, pa Outdoor show, kar pomeni kar dve tekmi. Obe skoraj podobni, le da je prva daljša, najboljših deset pa se uvrsti v drugi del. Aljaž Valič, Marko Novak, Urban Valič, Borut Hafner, Tomaž Eržen, Jurij Vidic, Bojan Gaberšek, Dušan Orož, Primož Ciglič, Anže Pristov so tisti, ki jim uspe veliki met in prispejo v finale drugega teka. Tu pa odlično odpelje Mare Novak in domov odnese velik kup denarja, druga z malo manj denarja Valič Alaž, ter tretji Jurij Vidic.
Kobarid se je še enkrat izkazal kot odličen, kraj za izvedbo tekmovanja, občina pa z odlično izpeljanim Outdoor showom, ki je cel Kobarid spremenila v en sam velik športni dogodek, jadralno padalstvo pa popeljal v sam center mesta.
Rezultati:
1Valič AljažGin-gliders Boomerang protoSVNMasterCard3141
2Valič UrbanNiviuk IcepeakSVNMastercard, Aforma2787
3Hafner BorutMac-para Magus 6SVN 2526
4Suša PrimožMac-para MagusSVNRcG.Assist2523
5Toplak TomažNiviuk Peak SVNPolet NG, ŽIVEX, ardi INT d.o.o.2313
6Molek JožeAxis MercurySVNKrka d.d.2182
7Eržen TomažMac-para Magus 6SVN 2162
8Pristov AnžeNiviuk Icepeak 3SVNwww.lintvar.si2087
9Durkovič DušanNova Triton X 20SVNNOVA wings, www.jumalogistika.com2010
10Novak Marko Gradient Avax Sr8SVNnowa d.o.o.2002
11Lotrič DamjanMac-para Magus XCSVN 1910
12Gaberšek Bojan Axis Mercury SSVN 1893
13Prevc GašperMac-para MagusSVNNiko, Lotric, Alples1771
14Orož DušanGin-gliders Boomerang_6SVN 1746
15Ciglič PrimožGradient Avax Xc2SVN 1715
16Veronesi LucaNiviuk PeakITA 1510
17Kranjc StojanOzone Mantra R09SVN 1476
18Eržen IgorMac-para Magus 6SVNHotel Creina d.o.o., GBD d.d., Balinoa d.o.o.1462
19Fridau MiranAirwave Magic 5SVNRigips Slovenija1460
20Peljhan KlemenMac-para Magus 6SVN 1409

 

 
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 465363
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?