Domov
V Mehiki, natančneje v kraju Valle de Bravo v centralnem delu Mehike, se je včeraj končalo predsvetovno prvenstvo v jadralnem padalstvo. Tekmovanja sta se udeležila dva člana Slovenske reprezentance in sicer Aljaž in Urban Valič (MasterCard-Aforma-Kovk). Po skupno šestih tekmah sta zasedla najvišji stopnički in sicer Urban Valič prvo mesto ter Aljaž Valič drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 150 pilotov iz vsega sveta.

Vec informacij na straneh :

http://www.pwmex2009.com/
http://www.monarcaparaglidingopen.com/
http://www.kovk-drustvo.si

 

Za piloti je še ena uspešna tekma, tokrat v Mehiki, kjer sta se tekme udeležila Valič Aljaž in Urban. Po ne ravno dobrem začetku, sta se skozi vse dni prebijala nazaj na vrh, ki sta ga osvojila predzadnji dan, žal sta potem zadnji tekmovalni dan zopet storila napako in pristala Urban na 5.mestu ter Aljaž na šestem mestu.

Od Mac Para pilotov se je tekme udeležil še Gregory Blondeau, ki je bil na koncu 9.

 

22.12.2007 se je odvijala prva tekma zimske lige v sezoni 07/08. Po ne prav obetavnem začetku, se je izkazal za prav let letalni dan, ki ga je najbolje izkoristil Valič Aljaž (MasterCard, Aforma, Kovk, MacPara), pred Podobnik Primožem in Peljhan Klemenom.

Prevc  Gašper je bil 6, Krajnc Stojan 10., Hafner Borut 11., Prevc Mohor 14.

http://www.slo-paragliding.com

 

Na otoku La palma se je ravnokar končala tekma v hitrostnih preletih z jadralnimi padali, na kateri sta brata Valič zopet posegla po najvišjih mestih. Aljaž je se je uvrstil na prvo mesto, njegov mlajši brat Urban pa je bil uvrščen na drugo mesto.

Finala tekmovanja se je udeležilo okrog 40 tekmovalcev katere je privabila velika denarna nagrada.

Vec informacij na straneh: www.kovk-drustvo.si

                                     www.flylapalma.com

Več ...

 
Nova metoda liminiranja omogoča nove dizajne za čelado Aero. Poleg že obstoječih barvnih kombinacija je čelado možno naročiti še v : bela - karbon in srebrna - karbon

 
Več člankov...
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 480519
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?