Domov
Ni dolgo tega, ko smo občudovali in to verjetno še vedno počnemo, vse tiste frike, ki izvajajo speed flying. V to norijo se je podal tudi Mac Para z modelom Whistler, tu pa je že njegov nasledik Whistle 2.
 
I`m VERY HAPPY because two of our pilots which fly MAGUS 6 and MAGUS XC was placed on second and third place in the Championship of Argentina.

FERNANDO BARDERI
MAC PARA ARGENTINA

2nd place (Gral Serial Class) Mansilla Lucas
3rd place (Gral Open) Guillemot Michel
 
Hafner Borut (Mac Para Magus 6) je končni zmagovalec letošnjega tekmovanja za Paragliding Winter Cup (PWC) ali bolj znane kar kot zimska liga. Borut je odlično letel skozi celo zimo, ter si tako zasluženo prilastil to laskavo lovoriko.
Da pa Borut ni stal osamljen na stopničkah mu je družbo delal tudi Eržen Tomaž (Mac Para Magus 6) na drugem mestu.
Klubsko pa ni potrebno izgubljati besed. Spet so zmagali Krokarji.

Bravo Krokarji !
 

Tekmovanje je potekalo od 22. januarja in je obsegalo kar 10 letalnih dni. Slovenski reprezentantje so se na tekmovanju borili kot še nikoli doslej, kar nam pove tudi odličen uspeh Aljaža, saj je to največji dosežek slovenskega jadralnega padalstva na svetovnih prvenstvih v zgodovini tega športa pri nas. Prav tako so največji dosežek do sedaj, dosegli tudi v ekipni kategoriji in prvič v zgodovini stali na stopničkah za zmagovalce. Prav tako, pa ne gre spregledati rezultatov ostalih naših, ki so sicer v senci Alježevih, a še vedno vrhunski, 24. mesto Urban Valič, 38. Primož Podobnik ter 40. Gašper Prevc. Prav slednja dva sta imeli tudi največ smole, saj je Primoža doletela, kažen zaradi menjave padala med samim tekmovanjem, medtem, ko je Gašper na njegov najboljši dan cilj grešil za borih 20m, ter tako, namesto 5.mesta tisti dan, dosegel zgolj 81.

Več ...

 

Eden 4Mac Para je izdelal in dodelal izredno popularen model Eden 3. Eden 4 je tako ohranil vse dobre karakteristike prejšnjega modela, izboljšal pa fineso in handling. Padalo je namenjeno izkušenim začetnikom in pilotom, ki si želijo varnega letenja in obilo užitkov v zraku. Padalo sicer še nima uradnih testev, po vseh testiranjih in izkušnjah pa bo padalo dobilo oceno EN-B.

Padalo bo v kratkem na voljo tudi za testiranje, za katere pa se bo potrebno prej naročiti.

 
Več člankov...
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 480497
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?